Blat:
- 175 g. unt
- 160 g. zahar
- 3 oua
- 140 g. faina
- jumatate de plic
- 2 linguri cacao
- 40nuci macinate
- coaja rasa de la 1 lamaie mare
Crema de vanilie:
1/2 l lapte
75 gr faina
25 gr amidon porumb
6 galbenusuri
150 gr zahar
1 plic zahar vanilat/1 baton vanilie
150g.unt sau margarina
Pentru insiropat:
-1 cana de cafea slaba cu 3 lingurite zahar
Mod de preparare:
Blat:
Intr-un vas se freaca untul inmuiat la temperatura camerei cu zaharul pana cand amestecul se deschide la culoare. Adaugam treptat ouale batute, amestecand incet, pana cand se incorporeaza complet. Se adauga faina ,cacaoa,amestecata cu praful de copt (se cern impreuna),nucile macinate si coaja de
lamaie.Se pune compozitia intr-o tava speciala de tort si se coace 30min.Dupa racire ,blatul se taie in trei.
Crema:
Punem la incalzit laptele impreuna cu batonul de vanilie sau zaharul vanilat.
Separat, mixam ouale impreuna cu zaharul pentru 5 minute. Adaugam faina si amidonul si amestecam pana la inglobare.
Turnam treptat laptele cald peste mixul de oua si trecem din nou pe foc mic, amestecul obtinut. Amestecam pana ce obtinem o crema cu o consistenta mai groasa. Luam crema de pe foc, adaugam untul amestecand foarete bine si o acoperim cu folie alimentara , o lasam sa se raceasca.
Asamblare:
Se pune un o foaie de blat pe un platou se insiropeaza ,crema,iar blat crema pana
terminam.Se imbraca in frisca si se orneaza dupa preferinta.