ardei capia (aprox 3, 5 kg)
- 250 ml otet
- 500 ml apa
- 1 lingura sare grunjoasa
- 2 linguri zahar
- boabe de piper
- catei de usturoi (cate unul pentru fiecare borcan)
Se spala ardeii si ii coacem pe un gratar .
Pe rand ii asezam intr-un castron, presaram sare grunjoasa si ii acoperim cu un capac. In felul acesta se creaza abur si ardeii se curata foarte usor.
Dupa ce ii terminam de copt, se curata de coaja si seminte.
Se aseza ardeii in borcane avand grija sa lasam ceva spatii printre ei. Se pune in fiecare borcan aproape jumatate de lingurita de piper si cate un catel de usturoi taiat in doua
Strecuram zeama lasata de ardei si completam cu apa pana la 500 ml.
Pregatim solutia pe care urmeaza sa o punem peste ei.
Intr-o cratita se pune apa, otetul, sarea si
zaharul.Se fierbe solutia aproximativ 5 minute din momentul in care a dat in clocot.
Se toarna solutia fierbinte peste ardei si se pun capacele la
borcane.Se sterilizeaza aproximativ 30 de minute din momentul in care au inceput sa fiarba.
pohta mare
ARDE-I un pic pe tabla sa aiba un parfum rustik
Deep Purple-Burn
www.youtube.com/watch?v=LCnebZnysmI