Pestele se curata ,se spala bine si se portioneaza dupa nevoie . Se sareaza si se lasa la rece cam o ora. Intre timp pregatim gratarul . Se unge bine gratarul cu o bucata de slanina sau ulei daca nu aveti la indemana slanina si se aseaza bucatile de peste (unse si ele cu putin ulei) pe gratarul foarte incins.Le intoarceti abia atunci cand s-au fript bine (nu umblati la ele inainte fiindca riscati sa se lipeasca si sa se rupa …devenind inestetice). Coacem intr-un colt de gratar ardeii si rosiile, le curatam de pielita si le taiem cubulete. Punem intr-o cratita cam 500 ml de apa, sare dupa gust, piper, crenguta de cimbru si cand da in fiert adaugam rosiile si ardeii taiati cubulete.Fierbem in clocot pret de 5-7 min dupa care oprim focul si adaugam usturoiul pisat si patrunjelul verde si ciusca ( o puneti doar daca stiti ca toti mananca iute ) Cat timp am pregatit saramura pestele s-a prajit si l-am asezat intr-un castron incapator. Turnam deasupra lui saramura fierbinte, acoperim si lasam sa se intrepatrunda aromele timp in care facem si mamaliga.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.
Imi place mult, chiar daca mananc foarte rar asa ceva.