Ingrediente pentru blat:
250 gr unt,
275 gr zahar farin,
5 oua mari,
2 plicuri esenta de vanilie,
350 gr faina,
2 plicuri praf de copt,
25 gr cacao.
Ingrediente pentru crema:
3 oua mari,
o ceasca zahar,
3 linguri cu varf de lapte praf integral,
un pachet unt (80% grasime),
4 linguri cu varf de cacao,
un plic esenta de vanilie.
Pentru sirop:
o ceasca apa,
2 cesti zahar,
esenta de rom,
lichior de ciocolata.
Din hartie de copt se fac trei discuri, de dimensiunea fundului detasabil al formei de tort. Desenati cercuri cu diametrul de multiplu de 3 cm. Aceste foi le vom folosi la coacerea foilor de blat.
Blatul
Untul cu zaharul se freaca pana se albeste si se dizolva zaharul.
Amestecam ouale intregi cu esenta de vanilie.Compozitia de unt se amesteca cu cea de
ou.Se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Aluatul se imparte in doua parti egale. O parte alba, iar in cealalta se pune cacao, cernuta.Cele doua aluaturi se pun in doua pungi (din acelea pentru congelator).
Se unge o foaie de copt cu ulei (ca sa se vada desenul) si se pune cu desenul in jos pe fundul detasabil al formei de tort.
Se taie cam 1 cm din coltul fiecarei pungi cu aluat si se pun cercuri din aluat, alternand
culorile.Se coace la foc
moderat.Se face o foaie cu marginea alba si doua cu marginea maron. Foile se lasa sa se raceasca.
Crema :
Se amesteca pe baie de aburi ouale cu zaharul si laptele praf pana cand se topeste tot zaharul iar compozitia devine ca o ciulama.Vasul cu crema de pe aburi se pune intr-un vas cu gheata si se toarna toata pudra de cacao .Se amesteca pana crema se raceste.Untul se freaca spumos cu esenta de
vanilie.Se adauga putina crema fiarta in crema de unt si se amesteca foarte bine ca sa nu se taie.
Sirop: se pune apa si zaharul pe foc pana se dizolva zaharul. Dupa racire se pune esenta de rom si lichior de ciocolata dupa gust.
Asamblati tortul astfel:
Se insiropeaza o foaie cu marginea maron se pune jumatate din crema, apoi foaia cu marginea alba, care se insiropeaza bine, restul cremei si ultima foaie bine insiropata.
Se orneaza cu frisca sau dupa preferinte
Tortul se da la frigider 1-2 ore ca sa se intareasca crema.