Ingrediente – Tort Padurea Neagra (forma rotunda 22-24 cm ø)
200 g faina
250 g zahar
70 g cacao
450 ml lapte
35 ml ulei
1 plic praf copt
Ingrediente umplutura – Tort Padurea Neagra
400 ml smantana indulcita pentru frisca
cirese sau visine din compot.
Amestecam faina cu praful de copt, zahar si cacao, apoi adaugam laptele si uleiul treptat. Consistenta va fi foarte lichida dar asa trebuie sa fie. Turnam aluatul intr-o forma de 22-24 cm, tapetata cu unt si faina.
Introducem forma in cuptorul preincalzit la 160°C pentru 45-50 minute.
Taiem blatul in 2 dupa ce se raceste complet.
Punem pe prima foaie de blat, visine sau cirese .
Formam un strat uniform de frisca mixata foarte bine si adaugam a doua foaie de blat pe care o ornam cu frisca ramasa (100 g), cateva cirese si bobite de ciocolata amara.
Se lasa cam 30 minute la frigider, dupa care il putem servi.
Sursa de inspiratie:
www.lauraadamache.ro/2009/04/tort-padurea-neagra.html