Ingrediente:
Foi:
- 10 linguri lapte
- 10linguri zahar
- 10 linguri ulei
- 1 lingurita amoniac stins in otet
- 2 oua
- sare
- faina cat cuprinde
Crema:
- 1 litru lapte
- 8 linguri rase faina
- 6 linguri rase zahar
- zeama si coaja de la o lamaie
- 200 g unt
Aluatul:
Se dizolva zaharul in lapte , apoi se adauga ouale ,sarea ,uleiul, amoniacul, se amesteca apoi se pune faina si se framanta un alut potrivit din care se intinde 3-4 foi.
Foile se coc pe dosul tavi presarate cu faina.(Eu le-am copt si in tava pe hartie de copt si au iesit la fel de bine)
Crema:
Se freaca faina in 10 linguri de lapte rece se adauga zaharul. Restul de lapte se pune la fiert impreuna cu coaja de lamaie.Cand laptele da in fiert adaugati toata compozitia de lapte rece cu faina, amestecand continuu pana ce incepe din nou sa
fiarba.Se lasa sa fiarba pana ce compozitia se dezlipeste usor de vas.
Compozitia se lasa la racit, amestecand din cand in cand.A tunci cand se racoreste se pune untul untul putin cate putin, amestecand energic.La urma se adauga zeama de lamaie, esenta de vanilie, rom dupa preferinta.
Se asambleaza prajitura astfel: foaie crema foaie crema foaie.
Tava cu prajitura se pune intr-o punga de plastic si se da la rece pana a doua zi cand se taie in romburi sau alta forma si se pudreaza cu zahar pudra.
O alta prajitura "Alba ca Zapada am glazurat-o cu ciocolata