Blat:
-300g biscuiti
-3 linguri zahar pudra
-50 g unt
Crema:
-1kg iaurt
-12 linguri zahar
-1 plic zahar vanilat
-2 plicuri gelatina
Glazura:
-zmeura, mure, afine
-3 linguri zahar.
-1 plic gelatina
Biscutii se faramiteaza in robot sau cu sucitorul,se amesteca cu zaharul si cu untul
topit.Se aseaza intr-o tava de tort si se taseaza foarte
bine.Se da la rece 10-15 min.
Iaurtul se amesteca cu zaharul in care se pune geltina topita pe baie de
aburi.Se da la rece 15
min.Se toarna peste blat si se da la rece pana pregatim glazura.
Zmeura impreuna cu zaharul se pun pe foc si se fierb 5-10 min la foc potrivit.Apoi cu un mixer vertical se paseaza foarte
bine.Se amesteca cu gelatina topita.Cand s-a mai racorit putin se toarna peste crema de iaurt.
Se da la rece 2-3 ore sau peste
noapte.Se pot pune si fructe in compozitia de iaurt.