Ingrediente:pentru 16 felii
Pentru rulada:
- 4 oua
- 3 linguri apa rece
- 80 g. zahar (+ 50 g. pentru presarat)
- 70 g. faina
- 50 g. migdale macinate (prajite la cuptor in prealabil)
- cateva picaturi esenta portocale
- 50 g. coaja de portocala glasata (optional)
- 150 g. gem zmeura
Pentru blat:
- pandispan din 4oua (pentru un blat subtirel)
- suc proaspat de portocale pentru insiropat
Pentru crema:
- 5 portocale
- 1 lamaie
- 100 g. zahar
- 15 g. gelatina
- 300 g. iaurt cremos
- 400 ml. frisca
Pentru ornat:
- 1 portocala mare, taiata felii
- 100 ml. frisca
Mod de preparare:
Rulada:
Se amesteca ca la pandispan toate ingredientele pana obtinem un aluat putin mai gros decat cel de clatite. Aluatul se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se coace 12 minute. Se rastoarna apoi pe o hartie de copt
Se unge cu gem si se ruleaza . Se lasa la racit.
Pandispan: 4 oua, 4 linguri zahar, 4 linguri ulei, 4 linguri faina ,putina sar.
Dupa ce sunt gata rulada si pandispanul se trece la asamblarea tortului.
Se taie rulada in 12
bucati.Pe un platou se aseaza blatul pe care il insiropam cu suc de portocale,in jurul tortului punem un inel detasabil si dejur imprejur punem ruladele.
Se prepara crema: se storc 4 portocale si lamaia. In suc se amesteca esenta, zaharul si iaurtul.
Gelatina se inmoaie in apa rece si se toteste pe baie de
aburi.Se adauga 2, 3 linguri din compozitia cu iaurt in bolul cu gelatina si amestecati, apoi adaugati toata gelatina in crema .
Se da la rece cca. 30 de minute, timp in care se bate frisca.
Se scoate crema de la frigider si se omogenizeaza frisca batuta.
Crema rezultata se aseaza in mijlocul tortului si se niveleaza.
Se da tortul la rece pana a doua
zii.Se orneaza cu frisca si portocale.
www.laurasava.ro/2011/04/23/tort-rulada-cu-crema-de-iaurt-si-portocale/