Blat:
6oua,
6linguri zahar,
6linguri faina,
vanilie,un varf de sare.
Albusurile se bat spuma cu zaharul si sarea,se adauga pe rand galbenusurile si la final faina amestecata cu praful de
copt.Se pune compozitia intr-o forma de tort si se da la cuptor
Sirop:
150ml apa,3 linguri de zahar se pun la fiert si cand clocoteste se stinge focul si se adauga esenta de rom.
Crema alba ganache:
200ml ciocolata alba
300mi frisca lichida.
Frisca se aduce la temperatura de fierbere ,se opreste focul,se adauga ciocolata sfaramata si se amesteca pana se topeste ,se da la frigider 3-4
ore.Se scoate din frigider si se bate cu mixerul pana isi dubleaza volumul.
Blatul se taie in trei parti se insiropeaza,se umple cu
crema.Se pot pune si bucati de
fructe.Se imbraca tortul cu frisca si se orneaza dupa preferinta.