Foi:
- 10 linguri lapte
- 10linguri zahar
- 10 linguri ulei
- 1 lingurita amoniac stins in otet
- 2 oua
- sare
- faina cat cuprinde
Crema:
- 1 litru lapte
- 8 linguri rase faina
- 6 linguri rase zahar
- zeama si coaja de la o lamaie
- 200 g unt
Aluatul:
Se dizolva zaharul in lapte , apoi se adauga ouale ,sarea ,uleiul, amoniacul, se amesteca apoi se pune faina si se framanta un alut potrivit din care se fac 5 bile de aluat egale.
Foile se intind si se taie dupa forma unui inel detasabil cu diametrul de 25cm. Se pune foaia de aluat obtinuta pe o foaie de copt si se dau la cuptor pana se rumenesc.
Crema:
Se freaca faina in 10 linguri de lapte rece se adauga zaharul. Restul de lapte se pune la fiert impreuna cu coaja de lamaie.Cand laptele da in fiert adaugati toata compozitia de lapte rece cu faina, amestecand continuu pana ce incepe din nou sa
fiarba.Se lasa sa fiarba pana ce compozitia se dezlipeste usor de vas.
Compozitia se lasa la racit, amestecand din cand in cand.A tunci cand se racoreste se pune untul untul putin cate putin, amestecand energic. Se adauga zeama de lamaie, esenta de lamaie.
Se asambleaza tortul pe un platou si folosind si inelul detasabil folosit la taierea foilor: foaie crema foaie crema foaie crema.
Se da tortul la rece pana a doua zi. Se poate orna cu fulgi de nuca de cocos