Ingrediente 150 gr unt 50 gr zahar 1 ou 50 gr alune padure 25 gr migdale 210 gr faina alba 1 lingurita scortisoara 1 lingurita praf de copt 1/2 borcanel dulceata (eu am pus dulceata de fructe de padure) zahar pudra vanilat pentru decorat Bucati: 20 fursecuri duble
Preparare Se freaca bine untul cu zaharul. Se adauga oul si se omogenizeaza. Se incorporeaza alunele si migdalele macinate Se adauga faina amestecata inainte cu scortisoara si praful de copt. Aluatul se inveleste in folie de plastic si se da la frigider minim 1 ora. Se scoate aluatul si se lasa 5 minute sa se incalzeasca un pic, ca sa fie usor de intins. Se presara putina faina pe blatul de lucru (pe care eu am pus hartie de copt) si se intinde aluatul foaie subtire. * pentru a fi mai usor de intins, impartiti aluatul in doua si intindeti doua foi Se decupeaza aluatul in forma de floricele (sau alte forme). La jumatate din floricele decupati centrul cu o forma mai mica. Aluatul care se ia de pe margini se reintinde si se decupeaza... pana folositi tot aluatul. Se aseaza fursecurile intregi in tava de copt acoperita cu hartie de copt. Se coc la 180C pentru 10-12 minute. Se aseaza apoi restul fursecurilor decupate in tava si se coc la fel. Cat sunt fierbinti pudrati fursecurile decupate cu zahar pudra vanilat. Lasati toate fursecurile sa se raceasca. Ungeti cu cate o lingurita de dulceata toate fursecurile intregi. Asezati deasupra cate un fursec decupat, avand grija sa nu atingeti partea pudrata cu zahar. Apasati usor sa se lipeasca cele doua bucati. Eu le-am decorat cu ciocolata topita
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.