Ingrediente 500 g faina , 60 g unt, 15 g sare, 300 ml lapte caldut, 200g de finetti 10g drojdie uscata 2 linguri zahar pudra 2 galbenusuri esenta de vanilie sau rom Mai intai facem maiaua: intr-un castron se pune drojdia, circa 100ml lapte caldut si 3- 4 linguri de faina, se amesteca bine si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul. Intr-un alt vas se cerne faina ramasa se adauga galbenusurile de ou, zaharul vanilat, untul moale, laptele caldut, sarea, esenta de vanilie si maiaua crescuta. Se framanta totul foarte bine si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Aluatul obtinut se imparte in patru .Se intind patru foi si li se da forma rotunda cu o farfurie .Intr-o tava se pune prima foaie de aluat se unge cu finetti,si tot asa pana la sfarsit.In mijloc asezam un pahar si de jur imprejur taiem fasii pe care la rasucim doua cate doua.Ungem cu galbenus de ou si o dam la cuptorul incins la 170° pentru 30min
Arata excelent in partea dreapta, cand inca nu e gata. Cum e la gust? Mie nu mi-a iesit niciodata nimic cu finetti la cuptor, doar cand am pus finetti la scoaterea din cuptor. In rest toate s-au ars, si finetti ars e oribil.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.