Ingrediente
Blat:
6 linguri lapte
4 linguri miere
6 linguri ulei
250 g zahar
800 g faina
1 lingurita praf de copt
2 oua
Crema:
750 m lapte
aprox 10 lg gris
200 g zahar
250 g unt
vanilie
2 linguri cacao
Mod de preparare
1. Blatul:laptele,zaharul,uleiul si mierea se pun pe foc pana se dizolva zaharul,apoi se retrag dupa foc si se incorporeaza 2 oua batute,amestecand bine.Intr-un castron se pune faina(3 parti) si se toarna lichidul si praful de copt stins cu zeama de
amaie.Se adauga incet-incet si restul de faina pana obtinem un aluat
tare.Se imparte aluatul in 4 parti.O tava se unge cu ulei(pe spate)si se intind foile de marimea
tavii.Se coc aprox 5 min,pana se rumenesc.
2. Crema:laptele se amesteca cu zaharul si se incalzeste intr-o cratita,apoi se adauga grisul treptat pana obtinem o crema tare.Lasam la racit,iar cand este racit complet se adauga cate o lingura in untul frecat spuma.Daca faceti 4 foi impartiti crema in 3 parti si in una din parti puneti cacao,dar daca faceti ca mine puneti cacao in 2 parti.
3. Asamblare:
4. pentru 4 foi:
5. pe prima foaie intindeti 1/2 din crema alba,foaie,crema neagra,foaie,crema alba,foaie
6. Lasati la temperatura camerei pana a doua zi cu o greutate deasupra.
7. Lasati peste noapte la temperatura camerei cu o greutate deasupra,dimineata taiati pe latime la jumatate,pe una din foi intindeti crema neagra si suprapuneti cealalta jumatate astfel incat sa vina deasupra crema alba!Punet din nou greutatea si mai lasati cateva ore.