O prajitura foarte gustoasa.Merge de minune langa o cafea cu muuult lapte.
Ingredinte:
BLAT
- 4 oua
-150 g zahar
-200 g faina
-100 ml ulei
-1 praf de sare
-1 plic praf de copt
-coaja de lamaie rasa
GLAZURA
-200 g unt
-50 g cacao
-12 linguri lapte
-esenta de rom
TOPPING
-200 g nuca de cocos
-200 g miez de nuca macinat
MOD DE PREGATIRE
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.Adaugam zaharul si mixam pana se topeste.Adaugam pe rand galbenusurile,uleiul ,coaja de lamaie,faina amestecata cu praful de copt.Amestecam pana se omogenizeaza compozitia.Turnam aluatul intr-o tava(aprox de 20-30 cm)tapetata cu hartie de
copt.Se da la cuptor cca. 35-40 min
Pentru glazura punem toate ingredientele intr-o craticioara la foc mic si amestecam pana se topeste untul si se omogenizeaza compozitia.
Cand s-a racit blatul il taiem in cuburi egale.Le intepam cu o furculita si le trecem prin glazura pe toate partile,apoi le trecem prin nuca de cocos sau miez de nuca.Procedam la fel cu toate cuburile toate cuburile.