Ingrediente:
– 1 kg faina
– 500 ml. apa calduta
– 1 lingura sare
Maia:
– 25 g. drojdie proaspata
– 1 lingurita zahar
– putina apa calduta
Mod de preparare:
Se pregateste intai si intai maiaua: se zdrobeste drojdia intr-un bol, se adauga o lingurita de zahar, se amesteca; se pune putina apa calduta ( cat sa omogenizam compozitia) si se pudreaza cu 1 lingura de faina. Se lasa cateva minute (5-8 min.) la crescut.
Se amesteca apoi cu faina, cu apa calduta si cu o lingurita cu sare. Aluatul trebuie sa fie moale si lipicios.
Se lasa la dospit intr-un loc calduros si lipsit de curenti de aer, pana cand isi dubleaza
volumul.Ne ungem mainile cu ulei si il desprindem cu grija de pe margini,il rasturnam pe masa unsa bine cu ulei si il portionam in bucatele potrivite.Fiecare bucatica de aluat se turteste un pic cu mainile apoi se pune la prajit in ulei incins.
bporumbeitippler.sunphoto.ro/P_-_Delicatese/91966488