Pt blat:
5 albusuri
5 linguri de zahar
3 linguri de ulei
4 linguri de faina
Jumatate plic praf de copt ,5 gr
Un varf de sare
Crema:
5 galbenusuri
150 gr zahar
3 plicuri zahar vanilat
8 linguri de faina
800 ml lapte
100 gr ciocolata neagra
250 gr unt
Mai avem nevoie de:
200 gr biscuiti simpli
200 ml lapte
Decor 200 ml frisca
Cocos
Siropul :
4 linguri lapte caldut
Blatul:mixam albusurile cu sarea,adaugam zaharul,mixam bn.Adaugam uleiul si faina cernuta cu praful de copt. Punem totul intr-o tava cu dimensiuni 38×25 cm si dam la cuptor la 180 gr pt cca 15 min.
Crema:mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat,adaugam faina si laptele treptat, punem cratita pe foc mediu, amestecam pana se ingroasa crema. Impartim crema in doua parti egale, o parte ramane de vanilie iar in cealalata adaugam ciocolata rupta , amestecam pana se topeste si omogenizeaza bn. Lasam la racit cremele.
Untul : 150 gr il adaugam in crema de vanilie si 100 gr in crema de ciocolata,,,mixam bn ambele creme.
Asamblare: blatul insiropat cu 4 linguri de lapte caldut-crema ciocolata-biscuitii inmuiati in lapte caldut-crema vanilie-frisca-cocos (eu am inversat pozitia cremelor)
Inspiratie:
m.facebook.com/story.php?story_fbid=1768865303335090&id=1614154388806183