500g făină, 250g margarină, un varf de cutit sare, 2 linguri zahăr, un plic praf de copt (10 g), 150ml apă căldută
Ingrediente pentru crema de vanilie
Două plicuri budincă de vanilie, 500ml lapte, 7 linguri de zahăr
Ingrediente pentru umplutura cu mere
un kilogram de mere, 2 linguri de gris, suc de la o lămaie
zahar pudră pentru decor
Mod de preparare
Într-un bol se amestecă făina cu praful de copt, se adaugă margarina, tăiată bucătele. Se frămantă cu mana, spoi se adaugă zahărul, sarea si apa căldută si se frămantă, pană aluatul este usor elastic si se desprinde de pe maini . Se acoperă bolul cu folie alimentară si se dă la frigider pentru circa 10-15 minute. Se imparte aluatul in trei părti egale. Se intind foile de aluat cu sucitorul pe o plansetă de lucru infăinată, mărimea fiecărei foi fiind stablită in functie de mărimea tăvii.
Cremei: budinca de vanilie se prepară conform instructiunilor de pe ambalaj. Se amestecă praful de budincă cu zahărul si cu laptele, se pune la fiert si se amestecă pană se ingroasă crema. Se ia de pe foc si se lasă putin la răcorit.
Merele se dau pe răzătoare , se storc de zeamă, se amestecă cu cateva picături de lămaie si se călesc circa 2-3 minute. Cand prind o culoare usor arămie se adaugă cele două lingur de gris si se ia compozitia de pe foc.
Asamblarea prăjiturii
Se tapetează cu hartie de copt o tavă de 24x40cm. Foile de aluat se intind cu sucitorul după dimensiunile tăvii.
Se asează prima foaie pe fundul tăvii peste hartia de copt. Se inteapă cu furculita din loc in loc. Peste foaie se intind in strat uniform merele .Peste mere se aseaza a doua foaie e aluat, si se toarna budinca de vanilie, se intinde uniform cu o spatulă. Deasupra stratului de budincă se intinde cu grijă a treia foaie de plăcintă. Se inteapă cu o furculită din loc in loc să nu se umfle aluatul. Se dă tava la copt pentru circa 35-40 de minute, in cuptorul preancălzit la 180˚. După ce este coaptă se lasă să se răcească complet, se pudrează cu zahăr vanilat si se poate portiona
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: gabrielamanolache
Mesaj:
gabrielamanolache
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.