Blat:
4 oua,
4 linguri zahar,
3 linguri faina
1 lingura cacao
1 plic praf de copt
un varf de sare
esenta de vanilie
Mousse de ciocolată albă
125 ml frişcă lichidă
250 g ciocolată albă
110 g frişcă bătută
10 g gelatină(sau un plic)
Mousse de ciocolată cu lapte
125 ml frişcă lichidă
160 g ciocolată cu lapte
10 g gelatină
100 g frişcă bătută
Mousse de ciocolată amăruie
125 ml frişcă lichidă
200 g ciocolată amăruie
110 g frişcă bătută
110 g frişcă bătută
10 g gelatină
Blat:
Albusurile se bat spuma cu sarea si
zaharul.Se adauga vanilia,apoi faina amestecata cu cacaoa si praful de
copt.Se toarna intr-o tava dreptunghiulara (eu am una cu parte detasabila ,ca cele rotunde de tort :) ) si se da la cuptor pana se coace(trece testul scobitorii)
Mousse de ciocolată albă
Gelatina se pune la înmuiat în apă rece, atât cât să o acopere (100 ml), timp de 10 minute. Apoi se dizolvă la bain-marie. Se incalzeste 125 ml frişcă( nu se clocoteste), se adaugă ciocolata albă ruptă în bucăţi şi se amestecă bine.
Se lasă la răcit, iar când este călduţă se adaugă gelatina, se amestecă bine şi se pune şi frişca bătută.
Se omogenizează.
Mousse de ciocolată cu lapte
Gelatina se pune la înmuiat în apă rece, atât cât să o acopere (100 ml), timp de 10 minute. Apoi se dizolvă la bain-marie.
Se incalzeste 125 ml frişcă( nu se clocoteste), se adaugă ciocolata cu lapte ruptă în bucăţi şi se amestecă bine.
Se lasă la răcit, iar când este călduţă se adaugă gelatina, se amestecă bine şi se pune şi frişca bătută.
Se omogenizează.
Mousse de ciocolată amăruie
Gelatina se pune la înmuiat în apă rece, atât cât să o acopere (100 ml), timp de 10 minute. Apoi se dizolvă la bain-marie.
Se incalzeste 125 ml frişcă( nu se clocoteste), se adaugă ciocolata amaruie în bucăţi şi se amestecă bine.
Se lasă la răcit, iar când este călduţă se adaugă gelatina, se amestecă bine şi se pune şi frişca bătută.
Se omogenizează.
Asamblare:
Peste blatul rece se adaugă primul strat de mousse de ciocolată amaruie.
Se dă la rece aproximativ 1 oră, ca să se întărească suficient pentru următorul strat de mousse.
După ce s-a întărit primul strat, se adaugă cel de-al doilea strat de mousse de ciocolată cu lapte. Se bagă din nou la rece timp de o oră.
În final se adaugă cel de-al treilea strat de mousse de ciocolată alba şi se ţine la rece până se întăreşte şi acest ultim strat.
Se orneaza cu ciocolata rasa si putina gelatina
felicitari!